PT Carrière Quiz

KISS - Keep It Simple & Straightforward

krachttraining training

Heb je jezelf ooit betrapt op het scrollen door de sociale media van andere coaches, onder de indruk van hun creatieve oefeningen en geavanceerde protocollen, maar ook enigszins overweldigd door hun niveau van kennis en programmeer skills…

We snappen het! Als coaches hebben we dat ook meegemaakt.

Naar anderen kijken voor inspiratie en het gevoel hebben dat zij het perfect op een rijtje hebben.

Maar hier is een reality check. Alleen omdat het lijkt alsof iemand weet wat hij doet, betekent dat nog niet dat hij het ook weet…

 

Wij hebben 3 principes waarin we onze coaches binnen BAPT opleiden:

  1. Je geeft pas een oefening of programma aan een klant als je deze zelf hebt uitgeprobeerd.
  2. Je kan perfect uitleggen waarom je een oefening op die plaats met die trainingsvariabelen in een trainingsschema steekt en wat het doel is van het schema.
  3. Je houd rekening met de strength standards alvorens je bepaalde oefeningen in een schema steekt.

 

In de val trappen en denken dat een ingewikkeld programma met creatieve oefeningen beter is, is fout.

Stick to the basics en KISS om te starten (niet letterlijk natuurlijk) Keep It Simple & Straightforward. Je gaat ook niet met carb cycling starten als je klant nog geen idee heeft wat gezonde voeding voor hem/haar is.

Eenvoudige, op principes gebaseerde programma's werken op de lange termijn altijd voor de meeste klanten.

Een te ingewikkeld trainingsschema kan soms ook een teken zijn dat iemand overcompenseert voor een gebrek aan vertrouwen in zijn vermogen om resultaten te boeken - en achter die “sexy” oefeningen zit vaak geen redenering. Oefeningen doen omdat ze er complex uitzien heeft richting het doel dat de klant heeft meestal geen enkel nut.

Dus trap niet in deze val en begin met jezelf te verdiepen in de basics van program design, om echte efficiënte programma's te creëren.

Nu complexe trainingsmethoden kan je zeker met bepaalde klanten gebruiken, er is namelijk een tijd en plaats voor elke oefening of elke trainingsmethode. Maar de oefening die je op Instagram ziet voor een professionele hockeyspeler zijn power te ontwikkelen, is misschien niet de beste oefening voor jouw 40 jarige klant met overgewicht die jaren geen sport het uitgevoerd.

 

 

BAPT