Welkom bij de persontrainer podcast, de plek waar jij als persontrainer inspiratie, motivatie en de nieuwste inzichten krijgt om je carrière te laten groeien. Of je nu net begint of al een expert bent, wij helpen je om het beste uit jezelf en jouw klanten te halen. Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door BAPT.
BAPT biedt niet alleen fitnessopleidingen, maar ook een ondersteunende coaches community. Kortom, alles om van jou de beste coach voor jouw klant te maken. Wil je meer informatie, dan kan je terecht op de website www.bapt.be. Hallo en welkom bij de persontrainer podcast.
In deze aflevering gaan we eens kijken naar, moesten wij een boek schrijven, fitness of coaching gerelateerd, waarover zou dat dan gaan en voor wie zou dat zijn? Misschien met een rare vraag, Michiel, maar is een boek schrijven, staat dat bij jou op het lijstje om ooit te hebben of is dat niet echt een ambitie? Oh jawel. Als ik dat ooit zou kunnen doen en effectief echt een fysiek boek kunnen uitbrengen, dan staat echt bovenaan bucketlist material qua coaching. Ja, dat denk ik wel.
Oké, ja. Bij mij is dat hetzelfde. Ik denk dat dat bij mij vooral komt.
Ik heb zoal een boekenverslaving gehad. Dat is ook de reden dat ik hier beneden een boekenkast met meer dan 400 boeken heb staan over coaching of voeding, maar alles te maken met fitness gerelateerd. Ik ben daar gelukkig wel vanaf gestapt, maar er zijn periodes geweest dat ik elke maand gewoon standaard via Amazon vijf boeken bestelde.
Allee, niet elke maand, maar toch heel regelmatig. Dan spaar je wel wat boeken bij elkaar. Nu is het vooral via Kindle.
Ja, die ga ik mij ook aanschaffen binnenkort. Dus Kindle doe ik voornamelijk ook natuurlijk qua prijs, maar er is niks hetzelfde als een echt boek in handen hebben. Ik denk dat wij nog van die generatie zijn, of ik sowieso, want ik ben een beetje ouder dan u, maar ik denk de jongere generatie zal eerder digitaal gewend zijn om te lezen, maar bij mij is dat toch nog wel een echt boek vast hebben om te lezen.
Het geeft me meer ontspanning ook gewoon, maar die Kindle is en blijft wel zeker, in mijn geval ook, ik ga binnenkort gaan reizen, is dat wel iets handig, want ik kan geen twintig boeken in mijn rugzak gaan meesteken. Dus die Kindle is gewoon heel makkelijk. Je koopt een boek, je leest een boek, je koopt een boek, je leest een boek.
De bagage die je meesleurt blijft hetzelfde en dat is een tabletje eigenlijk. Ja, klopt. Nee, inderdaad.
Ik ben overgestapt op Kindle. Jammer genoeg eigenlijk wel, maar uiteindelijk is de plaats een beetje op en er is thuis een regel, als er één boek binnenkomt, moet er één boek buiten. Ik wil graag al mijn boeken behouden, dus vandaar dat het toch op die manier is.
Plus ja, prijs. Via Kindle koop je een boek voor één, twee dollar of euro en anders betaal je in de twintig. Maar vanwaar komt de ambitie om dan toch een fysiek boek te schrijven? Vanwaar komt dat dan? Goh, de ambitie is moeilijk te zeggen.
Ik denk dat dat vooral iets ego-gewijs, is misschien een verkeerd woord, maar dat geeft mij een enorm… Ja, als je een boek kan schrijven, dan wil dat vaak ook zeggen dat je uiteindelijk de expertise hebt om dat te kunnen doen. Inderdaad. Dat je echt wel iets bereikt hebt in je leven waarvan je echt wel kan zeggen van dit is mijn vakgebied en hier ga ik mensen op dit vlak enorm over inspireren en over laten bijleren eventueel.
Dat staat echt wel on top of my game. Dus ik ga er naartoe binnen dit en x aantal jaar de expert in mijn vakgebied en daar ga ik alles voor doen om dat te worden. Ja, top.
En zal het dan voor de klant zijn, dat klanten een boek… Ik bedoel niet enkel jouw klanten, maar de algemene populatie, dat die een boek heeft, kan kopen over een bepaald onderwerp? Ik zit eigenlijk met twee mogelijkheden. Echt een fysiek kookboek zou ik heel graag echt willen laten ontwikkelen. Uiteraard, ik maak zelf, of daar ben ik voor bekend, de kleurrijke gerechtjes, de smoothie bowls, de lunches, de avondmaaltijden.
Dat is wat mensen triggert en inspireert. Ik heb al heel veel de vraag gekregen van, komt er eens een kookboek aan? En dat zou echt voor mij iets heel leuks zijn om dat op de markt te kunnen brengen. Echt gewoon de wholefood diet kookboek, om het zo maar te noemen.
Diet is dan een slecht woord, dat gaan we eruit laten, maar de wholefood is dan goed. Maar ja, iets die naart. Echt gewoon voor iedereen eigenlijk.
En dan zou ik eigenlijk heel graag nog iets willen schrijven rondom voeding en sportprestaties. Omdat dat iets is wat dat voor, dat is gewoon realiteit, nog heel veel taboes in zijn. Ook heel veel verschillende werkmethodes in zijn.
En daarin wil ik niet per se misschien gaan aantonen van, kijk, mijn methode is beter. Maar ik wil vooral kunnen laten aantonen dat het ook anders kan. En je gaat dat ongetwijfeld weten.
Jij bent ook heel koolhydraatrijk gemaaind rondom sportprestaties. Ik ben dat absoluut niet. Maar ik behaal ook mijn prestaties op zich op vlak van sport.
Dus het kan ook anders. En daar heerst nog enorm veel taboe rond, dat dat vandaag de dag enkel en alleen dat kan. En dat dat bij heel veel mensen zoiets heeft van, ja zeg jij, dan ga ik mij zo slap als een vod voelen als ik mijn koolhydraten ga weglaten en dergelijke.
Dus ik wil daarin vooral misschien een soort van boek ontwikkelen, educatief, maar vooral informatief van, ja het kan ook anders. En een soort van mindshift eigenlijk te kunnen laten ontwikkelen bij mensen. Ja, klopt.
Er zijn zeker en vast verschillende methodes die je daar kan gaan inzetten. Dus dan gaat het vooral om sport en prestatie, gerelateerd aan voeding. En dan het kookboek lijkt mij zeker en vast een hele goeie, wat denk ik zeker haalbaar is om daaraan te koppelen.
Een beetje de theorie. Als je een bepaald gerecht hebt, om daar wat theorie aan te koppelen. Waarom dat voor je gezondheid belangrijk kan zijn.
Ja, ik denk dat dat super realistisch is. Je had het gezegd, als je kijkt wie dat allemaal kookboeken maakt. Als je de kerstperiode, ja dan komt de ene na de andere kookboek uit van een of andere bv die waarschijnlijk nog nooit van zijn leven dat gerecht heeft gemaakt.
Dat blijft de markt. En hetgeen dat jij doet, denk ik ook dat er nog niet is. Waarschijnlijk wellicht wel een beetje, maar gewoon de minderheid.
Of minder bekend ook gewoon. Ja, ik ben wel iemand die de standaard, ik kan niet voorbij lopen zonder binnen te gaan. En ik ben toch ook wel iemand die in de kookboeken snuistert.
Zeker rond de kerstperiode laat ik me wel eens vangen. En ik heb toch nog niet veel kookboeken gezien waarbij zo een soort regenboogbordjes zijn. Waarbij men, ja, eiwittenvetten, die fruitcombinaties, die dadels erbij, noem maar op.
Dus ik denk dat dat wel iets is waar ik zeker van ben dat dat wel een markt vormt. Dat vooral nieuwsgierigheid gaat creëren bij mensen. Dat wil ik vooral gaan ontwikkelen.
Van een nieuwe inkijk, een nieuwe sfeer op opvoeding en gezondheid gaan brengen uiteindelijk. Dat is mijn doel in het algemeen als coach zijnde. En als ik dat dan later als echt vakexpert, wat ik nu misschien al het C aan het worden ben, of mijn eigen welvertrouwde invoel ofzo.
Maar ja, dat boek is echt wel iets wat je kan zeggen van, oké goed, je staat on top of the game. Ja, klopt. Ja, ik denk dat ook die expertise, ja, bij mij, ik zeg het, bij mij komt het vanuit die soort van boekenverslaving, of het lezen van boeken en het willen kopen van boeken.
En ook altijd wel zoiets hebben van, moest ik ooit mijn eigen boek op de markt kunnen brengen? Bij mij zou het dan eerder echt over coaching gaan. Hoe ik, in mijn manier, het coachen van klanten op het gebied van training en voeding en dergelijke. Hetgeen dat we nu ook met de opleidingen doen.
Ik ben aan het denken of er ook iets voor algemene particulieren, of particulier is fout woord, maar algemene populatie kan inzitten. Misschien wel, maar bij mij zou het eerder coaching gerelateerd zijn voor personal trainers. Maar dat doelpubliek is zo klein dat het natuurlijk een niche is.
Een boek uitbrengen kost wel geld. Meestal verdienen daar niks aan. Meestal leg je daar alleen maar aan op.
Het is echt puur voor de expertise dat je dat doet. Maar ja, ik denk voornamelijk qua coaching dat dat vooral mijn ego zou streelen. Dat is een van de enige punten om duidelijk te maken hoe ik het zie om klanten te coachen.
Hetgeen dat ik nu met de opleiding ook wel doe. De opleidingen zelf ontwikkelen is altijd een droom geweest van in 2002. Dat is al heel lang gaande om ooit de expertise te hebben om mijn eigen opleidingen te kunnen ontwikkelen.
Dat zijn we nu aan het doen, dus dat is al waanzinnig fantastisch. Moesten we dat nu in een boek kunnen gieten, koppelen, een aantal bepaalde richtlijnen, ik denk dat dat ook nog wel een leuke kan zijn. Honderd procent.
Ik zou me al kopen alvast. Nu eerst uw pizza e-boek. We gaan er over elke aflevering hebben totdat het klaar is.
Als ik binnenkort iets meer ruimte en vrijheid heb, dan gaat die binnen een week al af zijn. Die komt er sowieso aan. Oké, top, keigoed.
Daarna kijk ik uit naar het kookboek, want dat ga ik ook sowieso kopen als het eraan komt. Als mensen nog bepaalde ideeën hebben, laat het ons gerust weten voor Michiel zijn kookboek of voor mijn coachingsboek. Laat het ons weten en dan kunnen we het er misschien in verwerken.
Misschien komt het ooit op de markt, maar dan ga je het zeker als eerste te weten komen in deze podcast. Dit inderdaad. Voor nu wil ik jullie weer bedanken om te luisteren naar deze aflevering.
Volgende keer zijn we er terug. Bye bye. Bedankt voor het luisteren naar de Personal Trainer Podcast.
Vond je deze aflevering waardevol? Laat dan een review achter op Apple Podcasts, Spotify of waar je ook luistert en help andere trainers ons te ontdekken. Jouw feedback maakt echt het verschil. Alvast bedankt, tot de volgende keer.
Ciao.